Site Loader

Zdi se, da je investicijski trg prenatrpan. Vse več blagovnih znamk ponuja investicijska sredstva in usposabljanje za začetnike, tako močna konkurenca pa običajno povzroči poseganje po … ne povsem moralnih in legalnih metodah oglaševanja. Platforma Cryptoeddu, ki ponuja izobraževalne pakete s kriptovalutami, je nedavno postala žrtev takšnih ukrepov.

Paket s kriptovaluto – izdelek za začetnike

Izobraževalni paket s kriptovalutami je komplet, namenjen investitorjem začetnikom, ki želijo začeti svojo prvo investicijo. Tipičen paket je sestavljen iz kompleta e-knjig, webinarjev in izobraževalnega gradiva, ki omogoča osnovno znanje o investiranju v kriptovalute.

Standard je, da v izobraževalnih paketih s kriptovaluto lahko brezplačno dobite tudi bonusne enote izbrane kriptovalute. Taki coini ali žetoni bodo hranjeni na zasebni denarnici na računu posrednika, npr. platformi Cryptoeddu. Stranka ima dostop do pridobljene valute, kar je zagotovljeno s posebno kartico s kodo, na kateri sta login in geslo za zgoraj omenjeni račun. Paketi s kriptovaluto so zato odlična možnost za začetnike, saj ponujajo izobraževalno gradivo in varen način za shranjevanje kriptovalut.

Cryptoeddu – platforma za vas

Cryptoeddu je platforma, ki vam omogoča prevzem kriptovalute, ki je del kupljenega paketa s kriptovaluto, in nakup novega paketa ali razširitev obstoječega.

Na strani CryptoEddu se lahko brezplačno kriptovaluto prevzame na kar dva načina. Prvi je nakup izobraževalnega paketa na strani (trenutno platforma ponuja “Paket Ripple Plus”). Drug način je prevzem kriptovalute, prejete v okviru paketa, ki ni bil kupljen na Cryptoeddu, temveč neposredno pri proizvajalcu. Preden pa bo stranka lahko izkoristila svoje storitve, bo morala preveriti, ali podjetje, ki ponuja paket, sodeluje s Cryptoeddu. Če je tako, ima opravka s preverjeno znamko.

Cryptoeddu je torej popolnoma varna platforma, namenjena investitorjem začetnikom, ki želijo prevzeti brezplačno kriptovaluto, ki so jo dobili v sklopu paketa. Zbrane žetone se lahko kadar koli dvigne s kodo, priloženo izobraževalnemu gradivu, zaradi česar je uporaba Cryptoeddu učinkovita in preprosta.

V svetu prevarantov – Cryptoeddu in obtožbe

Investicijski trg je zelo težaven trg, saj za njim stoji res ogromno denarja, zato so načini, kako se znebiti močne konkurence, lahko agresivni. Številne blagovne znamke imajo obsežne internetne portale, ki ne ponujajo le preprostih storitev posredništva pri investicijah, ampak tudi vse pogosteje izobraževanja na področju investiranja. Takšne znamke si želijo poraz portalov, kot je Cryptoeddu, saj ponujajo varno mesto za shranjevanje kriptovalut stran od borznih posrednikov in preprosto, a učinkovito izobraževanje o investicijah.

Kako nepoštena konkurenca poskuša diskreditirati Cryptoeddu?

Prvi način – zaledne strani

Ni težko opaziti, da je v zadnjem času bilo ustvarjenih veliko kloniranih člankov, usmerjenih v fraze “cryptoeddu prevaranti” in “cryptoeddu platforma. To nenadno rast zanimanja lahko težko označimo za naključno.

Na spletu je več portalov, ki izgledajo razmeroma sumljivo. Uporabljajo agresivne metode za boj proti konkurenci z uporabo pozicioniranja, da bi ustvarili tipično kampanjo za obrekovanje proti Cryptoeddu. Takšne strani objavljajo lažne članke, da bi stranki prodali svoj izdelek kot tudi razvrednotili njegovo mnenje o določenem izdelku konkurence. Če želite to narediti, je dovolj, da postavite “verodostojno” zaledno stran z uporabo besednih zvez, ki vsebujejo ime konkurenta, npr. Cryptoeddu prevaranti, tako da uporabnik, ki išče informacije o določeni blagovni znamki/izdelku, na prvem mestu najde portal, poln negativnih člankov. Hkrati so na istih straneh prisotni oglasi portalov in konkurenčnih izdelkov, da bi pritegnili nič hudega sluteče stranke.

Drugi način – “skrivnostna” stranka

Članki o domnevnih prevarah Cryptoedduja imajo eno veliko prednost – hitro jih prestrežejo različni portali. Vsaka “škandalozna” vsebina se dobro prodaja, spletna mesta, ki jih podpirajo oglasi, pa imajo radi takšne zgodbe, saj se vedno lahko računa na veliko novih obiskovalcev. To velja tudi za razcvet negativnih komentarjev – nevtralne stranke, ki jim ni mar za občutke in polemike, so pripravljene odstraniti članek o izdelku, ki povzroči val negativnih povratnih informacij.

Za konkurenco je dovolj, da se nekdo predstavi kot “nezadovoljna stranka” ali “žrtev prevare”, da si priskrbite prostor za objavo lastne zgodbe. Investicijski portali redko preverjajo verodostojnost tovrstnih vsebin, najpogosteje zato, ker bi to zahtevalo zavezanost preiskovalnemu novinarstvu in veliko truda, po drugi strani pa je objava negativnega članka skoraj zanesljiv dobiček.

Črni buzz marketing

Na spletu lahko zlahka najdete ne le čezmerno pozitivna mnenja, temveč tudi izmišljene in negativne komentarje.  To je trženje “od ust do ust”, torej naročilo strokovnjakom ustvarjanja “avtentičnih” mnenj o določenem izdelku. Nekateri ljudje to naredijo na tak način, da se njihova plačana izpoved ne razlikuje od prave. Vendar je za to potrebna delovna obremenitev, ki je običajno nesorazmerna s proračunom, dodeljenim kampanji, zato se velik odstotek tovrstnih mnenj izda v velikem obsegu prek neverodostojnih računov na različnih forumih ali platformah.

Negativno trženje je lažje kot pozitivno trženje, saj ljudje lažje verjamejo v negativne informacije. Zato negativnim komentarjem v nasprotju s pozitivnimi ni treba prihajati iz računov zaupanja vrednih uporabnikov – dovolj je, če jih je veliko, na primer v člankih o platformi. Spreten troll lahko objavi celo sto negativnih komentarjev v roku enega dneva.

Črno pozicioniranje

Tudi konkurenca si želi, da bi se njihove strani najprej pojavile pri vnašanju besednih zvez, povezanih s Cryptoeddu. To pomeni, da uporabljajo zelo agresivne metode boja proti konkurenci z uporabo visoko indeksirane strani za ustvarjanje tipične negativne kampanje, vključno s poskusi, da stranka izbere njihove storitve pred storitvami Cryptoeddu.

Če želite narediti kaj takega, je dovolj, da postavite “verodostojno” zaledno stran s frazami, ki vsebujejo ime konkurenta, in tako se uporabnik, ki išče informacije o določeni blagovni znamki/izdelku, najprej sreča s portalom, polnim negativnih komentarjev. Namen takega ukrepa je na preprost način spodkopati prodajo določenega izdelka ali mnenje določenega portala. Ta vrsta spletnih strani običajno ponuja podoben ali enak izdelek kot konkurent (v tem primeru – kriptovalute).

Stranka – pazi na prevarante

Dobro je prepoznati, kdaj se soočamo s situacijo, ko se na zalednih straneh vodi negativna kampanja za diskreditacijo drugega portala.

Ta preprosta, a zavajajoča strategija je zasnovana tako, da določeno stran indeksira pod besedno zvezo “goljufije na portalu konkurence”, medtem ko oglašuje svoje izdelke. Naj vas vsebina člankov ne zavede. Neločljiv element takšne kampanje je tudi val negativnih mnenj.

Ali imamo tukaj opravka z obsežnimi prizadevanji, da bi utrdili mnenje o Cryptoeddu kot prevarantih? Nič ni mogoče dokazati, vendar je treba opozoriti, da se take stvari pogosto dogajajo v okolju, ki ponuja storitve, povezane z investicijami. Zdi se, da je Cryptoeddu le še ena žrtev nepoštene konkurence.

Post Author: admin