Site Loader

Investičný trh sa zdá byť preplnený. Čím ďalej, tým viac značiek ponúka investičné aktíva a školenia pre začiatočníkov, a tak silná konkurencia obvykle vedie k uchýleniu sa k… nie úplne morálnym a legálnym spôsobom reklamy. Obeťou takejto akcie sa nedávno stala platforma Cryptoeddu ponúkajúca vzdelávacie balíčky s kryptomenou.

Balíček s kryptomenou – produkt pre nováčikov

Vzdelávací balíček s kryptomenou je súprava určená pre začínajúcich investorov, ktorí túžia začať prvú investíciu. Typický balíček sa skladá zo súpravy e-bookov, webinárov a vzdelávacích materiálov umožňujúcich získať základné vedomosti o investovaní do kryptomien.

Štandardom je, že v vzdelávacích balíčkoch s kryptomenou možno získať tiež úplne zadarmo bonusové jednotky vybranej kryptomeny. Takéto coiny alebo tokeny budú uložené v súkromnej peňaženke na účte prostredníka, napr. platforme Cryptoeddu. Klient má prístup k získanej mene, čo zaisťuje špeciálna karta s kódom, na ktorej sa bude nachádzať prihlasovacie meno a heslo k vyššie zmienenému účtu. Balíčky s kryptomenou sú teda skvelou voľbou pre začiatočníkov, zaisťujú totiž vzdelávacie materiály a bezpečný spôsob uchovávania kryptomien.

Cryptoeddu – platforma pre vás

Cryptoeddu je platforma, ktorá umožňuje prevzatie kryptomeny, ktorá je súčasťou zakúpeného balíčka s kryptomenou, a zakúpenie nového balíčka alebo rozšírenie existujúceho.

Na stránke CryptoEddu možno prevziať bezplatnú kryptomenu hneď dvomi spôsobmi. Prvým z nich je zakúpenie školiaceho balíčka na stránke (v tento okamžik platforma ponúka „Balíček Ripple Plus”). Druhým spôsobom je prevzatie kryptomeny získanej v rámci balíčka, ktorý nebol zakúpený na Cryptoeddu, ale priamo u producenta. Predtým, ako bude môcť zákazník zrealizovať svoje služby, bude musieť skontrolovať, či spoločnosť ponúkajúca balíček spolupracuje s Cryptoeddu. Ak áno, jedná s osvedčenou značkou.

Cryptoeddu je teda ideálna bezpečná platforma určená pre začínajúcich investorov, ktorí chcú prevziať bezplatnú kryptomenu, ktorú dostali v rámci balíčka. Kedykoľvek si možno nechať vyplatiť zhromaždené tokeny s pomocou ku vzdelávacím materiálom priloženého kódu, vďaka čomu je používanie Cryptoeddu efektívne a jednoduché.

Vo svete podvodníkov – Cryptoeddu a obvinenia

Investičný trh je veľmi náročný trh, pretože za ním stoja skutočne silné peniaze, v súvislosti s čím môžu byť spôsoby, ako sa zbaviť nechcenej konkurencie, agresívne. Mnoho značiek má prepracované internetové portály ponúkajúce nielen prosté služby investičného sprostredkovania, ale tiež, čím ďalej, tým častejšie, vzdelávanie v oblasti investovania. Takým značkám záleží na tom, aby porazili portály typu Cryptoeddu, pretože ponúkajú bezpečné miesto na uloženie kryptomeny ďalej od účtov maklérov alebo brokerov a jednoduché, ale efektívne vzdelávanie v oblasti investovania.

Ako sa nekalá konkurencia snaží diskreditovať Cryptoeddu?

Prvý spôsob – stránky na dosiahnutie lepšieho pozíciovania

Nie je ťažké si všimnúť, že v krátkom časovom intervale vzniklo mnoho článkov podobajúcich sa ako vajce vajcu, ktoré sú pozíciované na frázy cryptoeddu podvodníci“ a „cryptoeddu platforma. Tento náhly rast záujmu môžeme len ťažko považovať za náhodný.

Na sieti nájdeme niekoľko portálov, ktoré vyzerajú dosť podozrivo. Používajú agresívne metódy boja s konkurenciou pomocou využívania pozíciovania, na vytvorenie typickej kampane obvinení voči Cryptoeddu. Také stránky publikujú falošné články, aby klientom predali svoj produkt, ale tiež devalvovali jeho názor na konkrétny produkt konkurencie. Aby sa to vykonalo, stačí pozíciovať „dôveryhodnú“ pomocnú stránku pomocou fráz obsahujúcich názov konkurenta, napr. Cryptoeddu podvodníci, aby používateľovi, ktorý hľadá informácie o danej značke/produkte ako prvý vyskočil portál plný negatívnych článkov. Zároveň sa na tých istých stránkach objavujú reklamy na portály a produkty konkurencie, aby privábili klienta nemajúceho žiadne podozrenie.

Druhý spôsob – „tajomný“ klient

Články o údajných podvodoch vykonávaných Cryptoeddu majú jednu veľkú prednosť – veľmi rýchlo ich preberajú rôzne portály. Všetok „škandálny“ obsah sa dobre predáva a stránky venujúce sa odboru, ktoré žijú z reklám také príbehy milujú, pretože vždy možno počítať s mnohými novými návštevami. To sa týka i výkvetu negatívnych komentárov – neutrálne stránky, ktorým nezáleží na hľadaní senzácií a kontroverzií, sú pripravené stiahnuť článok o produkte, ktorý vyvoláva vlnu negatívnej odozvy.

Konkurencii teda stačí len vydávať sa za „nespokojného klienta“ alebo „obeť podvodníka“, aby získala hlasnú trúbu na rozprávanie vlastného príbehu. Investičné portály málokedy preverujú dôveryhodnosť obsahu tohto typu, najčastejšie kvôli tomu, že to vyžaduje nasadenie pre investigatívnu žurnalistiku a značnú námahu, a na druhej strane – vypustenie negatívneho článku rovná sa takmer istý zisk.

Čierny buzz marketing

Na internete môžeme bez problému naraziť nielen na falošné pozitívne názory, ale tiež na vymyslené a negatívne komentáre.  Ide o šeptaný marketing, teda zadanie vygenerovania „autentických“ názorov na daný produkt špecialistom. Niekto to dokáže urobiť tak, aby jeho platené vyjadrenie bolo na nerozoznanie od skutočného. Vyžaduje to ale pracovné nasadenie obvykle neporovnateľné s rozpočtom určeným na kampaň, takže značné percento komentárov tohto typu je vystavované veľkoobchodne, prostredníctvom málo dôveryhodných účtov na rôznych fórach alebo platformách.

Negatívny buzz marketing je oveľa ľahší než pozitívny, pretože ľudia veria negatívnym informáciám. Preto nemusia negatívne komentáre, na rozdiel od pozitívnych, pochádzať z účtov dôveryhodných používateľov – stačí, aby ich bolo veľa, napr. pod článkom o platforme. Výkonný troll môže vystaviť stovky negatívnych komentárov počas jedného dňa.

Čierne pozíciovanie

Konkurencii tiež veľmi záleží na tom, aby sa jej stránky objavili ako prvé po zadaní fráz spojených s Cryptoeddu. Znamená to, že používajú veľmi agresívne metódy boja s konkurenciou pomocou využívania vysoko indexovaných stránok na vytvorenie typickej negatívnej kampane, ktorá obsahuje nielen pokusy ovplyvniť to, aby si klient vybral ich služby namiesto Cryptoeddu.

Aby sa vykonalo niečo také, stačí pozíciovať „dôveryhodnú“ pomocnú stránku pomocou fráz obsahujúcich názov konkurenta, aby používateľovi, ktorý hľadá informácie o danej značke/produkte ako prvý vyskočil portál plný negatívnych komentárov. Také opatrenie má v zásade jednoducho podkopať predaj konkrétneho produktu alebo povesť daného portálu. Stránka tohto typu obvykle ponúka podobný alebo rovnaký produkt ako konkurent (v tomto prípade – kryptomeny).

Klient – dávaj pozor na podvod

Je dobré vedieť rozpoznať, kedy máme čo dočinenia so situáciou, keď sú stránky na dosiahnutie lepšieho pozíciovania využívané na vedenie negatívnej kampane, ktorá má za cieľ zdiskreditovať iný portál.

Táto jednoduchá, i keď podvodná stratégia má za úlohu indexovať danú stránku pod frázou „portál konkurencia podvod“ a zároveň robiť reklamu vlastným produktom. Nemali by sme sa nechať zmiasť zdanlivou odbornosťou článkov. Neodmysliteľnou súčasťou takejto kampane je tiež vlna negatívnych hodnotení.

Máme tu čo dočinenia so široko ponímanými aktivitami, ktoré majú za cieľ upevniť povesť Cryptoeddu ako podvodníkov? Nič nemožno dokázať, je ale potrebné zmieniť, že k takým veciam v prostredí ponúkajúcom služby spojené s investovaním dochádza bežne. Cryptoeddu sa teda jednoducho zdá byť ďalšou obeťou nepoctivej konkurencie.

Post Author: admin

2 Replies to “Sú Cryptoeddu podvodníci? Konanie konkurencie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *