Site Loader
Rock Street, San Francisco

Учење на инвестирањето од нула преку интернет е најбрзиот пат за започнување на првите профитабилни инвестиции. Но, во што да се инвестира и како да се дојде до корисни материјали за обука при наплив на прирачници со низок квалитет?

Инвестирање во крипто… дали е исплатливо

Ако им веруваме на специјалистите, во 2019 година во криптовалутите биле вложени околу сто милијарди долари – што давало пораст на капитализација во однос на 2018 година за 75%. Тоа произлегува од постојано растечката позитивна конјункција на тој пазар. Најголем капитал е вложен во инвестициите во Биткоин – што се чини разбирливо, затоа што тоа е најпопуларната криптовалута, којашто дополнително во последно време доживува бум. На второ место се пласирала криптовалутата „Ripple“, а потоа – „Ethereum“. Па изгледа дека експертите повторно констатирале дека криптографските валути може да бидат вредна инвестициска актива, што може да се ефектуира со поголеми поврати во текот на наредните месеци.

Најинтересна актива

Во најветувачките криптовалути пред сè ја вбројуваат криптовалутата „Ripple“. Базираната врз систем на раздолжувања во реално време со исто име, криптовалутата „Ripple“ се користи главно од страна на банките и големите финансиски институции. Со нејзина помош може да се извршуваат многу еластични, инстантни трансакции што содржат огромен број на токени. Ја користат над 100 банки. Од сите познати инвестиции во криптовалути, работењето со валутата „Ripple“ веројатно најмногу потсетува на тргувањето на форекс. Од оваа причина, за неа заинтересирани се главно бизнисмените поврзани со светскиот пазар на пари. Уште една, широко промовирана опција е „Stellar Lumen“.

„Stellar Lumen“, иако асоцира на „Ripple“, се разликува од таа валута на многу различни начини. „Lumens“ користи друг протокол различен од „Ripple“ и за разлика од мнозинството криптовалути, „Stellar“ не користи протокол за потврда, а наместо тоа функционира со помош на „Stellar Consensus Protocol“ („SCP“). „SCP“ овозможува брзо и безбедно извршување на плаќања со кое било лице низ целиот свет. Дополнително, кодот „SCP Stellar“ овозможува користење на Лумените без неопходност за рударење. Недостигот на можност за рударење било прифатено како контроверзна одлука – некои експерти тврдат дека без рударење „Stellar Lumens“ е помалку децентрализиран и помалку безбеден од Биткоинот.

Како да се започне со инвестирање?

Обуките преку интернет се една од најпогодните форми на проширување на знаењата. Уште пред десетина години, собирањето на материјалите потребни за учење можело да трае со месеци – особено, ако станувало збор за специјалистичко знаење. Меѓутоа со распространувањето на интернетот, доаѓањето до потребните информации одзема сè помалку време. Таа тенденција јасно може да се види кај учениците и студентите, коишто некогаш користеле едно резиме или монографија најдени во библиотека, а сега може да пребираат во интернетските извори.

Сепак, некои луѓе може да бидат одвратени од бројот на материјалите достапни на интернет. Во овој момент речиси секој сервис и секој блог нуди продажба на е-книги со обуки за која било тема. Преголемото изобилство предизвикува дека тешко е да се пронајде нешто за себе и да се разликуваат вредните извори од обичниот скам. Затоа вреди да се користат проверени производи, како едукативните пакети со криптовалута.

Едукативен пакет со криптовалута

Едукативните пакети со криптовалута се достапни на пазарот веќе добри неколку години. Цел на креаторите на пакетите било поттикнување за купување на материјали за обука преку додавање на бесплатни единици на криптовалута. Освен пристап до материјали што содржат секаков вид на курсеви, статии, вебинари или анализи, клиентите добиваат на располагање токени на криптовалута, благодарение на кои тие можат практично да го искористат стекнатото знаење и да ги впаричат токените во моментот, кога ќе сметаат дека тоа е добра инвестициска одлука.

Таквиот вид на пакети се насочени повеќе кон почетниците, за коишто тоа би била прва криптовалутна инвестиција. Едукативните материјали го објаснуваат процесот на инвестирање, спецификата на инвестирањето во виртуелни монети, вршат анализа на поедини криптовалути од основите. Токму фокусирањето на основите е една од најголемите предности на едукативниот пакет со криптовалута – благодарение на тоа секој може да ги користи.

Купете свој пакет – „Cryptoeddu“

Cryptoeddu“ е специјален вид на посредничка платформа, во рамките на која секој инвеститор може да добие пристап со избраната криптовалута на два начини. Првиот начин е купувањето на едукативен пакет на страницата – тогаш купува само едукативни материјали, а одреден износ во криптовалута добива гратис.

Исто така, постои можност за подигнување на криптовалута, којашто претходно била купена во рамки на пакет на друго место, различно од страницата „Cryptoeddu“. Пакетите може да се купат кај партнерите на „Cryptoeddu“. Тогаш доволно е да се внесе на соодветно место кодот составен од 8 цифри, којшто бил доставен заедно со пакетот, за да се добие пристап до бесплатни токени на криптовалута.

Во споредба со другите сервиси, на коишто може да се купи криптовалута, „CryptoEddu“ има позитивно реноме – се истакнува со многубројни соработки со фирми што нудат бесплатни единици на криптовалути додадени кон обуки.

Како тоа да се направи на платформата „Cryptoeddu“?

Платформата „CryptoEddu“, меѓу другото, содржи Пакет „Ripple Plus“, којшто може да се купи по намалена цена. Пакетот „Ripple Plus“ содржи низа на едукативни материјали, коишто третираат прашања поврзани со инвестирањето во криптовалути, технологиите, безбедноста и ризикот, со детализирање на начинот на инвестирање во криптовалутата „Ripple“.

Сите пакети нудени од страна на страницата „Cryptoeddu“ имаат за цел објаснување на мериторните основи на луѓето, коишто никогаш порано не мислеле за инвестирање во криптовалути. Освен тоа, кон секој пакет додадени се гратис „Ripple“ токени. Бројот на токени зависи од избраниот пакет – „Cryptoeddu“ дава можност за купување на Стартен пакет „Ripple“ без рабат.

(Пакет „Ripple Plus“ и Стартен пакет „Ripple“ – со рабат и без)

Подигнете го своето крипто

Единиците на криптовалута додадени кон пакет се чуваат во индивидуален паричник во продавницата „Cryptoeddu“. Кодот составен од 8 цифри, којшто се наоѓа на документот приложен кон едукативниот пакет овозможува увид и располагање со акумулираната криптовалута.

За да се подигнат единиците „Ripple“, треба да се кликне табот „Подигнување на криптовалута“. Тој се наоѓа во горниот дел од порталот. Тогаш ќе се отвори прозорче, во коешто треба да се внесе добиениот код, како и имејл адресата наведена при правење на нарачката.

(Место за кодот од картичката приложена кон пакетот)

На овој начин, можете да ја започнете својата авантура во светот на инвестирањето со бесплатните единици на криптовалутата „Ripple“ и комплексниот сет на едукативни материјали.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *