Site Loader

A befektetési piac túlzsúfoltnak tűnik. Egyre több márka kínál befektetési eszközöket és a kezdőknek szóló továbbképzéseket, az ilyen erős verseny pedig általában a… nem teljesen erkölcsös és legális reklámmódszerek alkalmazásához vezet. A Cryptoeddu felület, amely kriptovalutával ellátott oktatási csomagokat kínál, nemrégiben áldozatául esett egy ilyen akciónak.

Kriptovalutával ellátott csomag – a kezdőknek szóló termék

A kriptovalutával ellátott oktatási csomag kezdő befektetők számára készült, akik el szeretnék kezdeni az első befektetésüket. Egy tipikus csomag e-könyvekből, webináriumokból és oktatási anyagokból áll, amelyek segítségével alapvető ismeretekre lehet szert tenni a kriptovalutákba történő befektetéssel kapcsolatosan.

Megszokott gyakorlat az, hogy a kriptovalutával ellátott oktatási csomagokban bónusz egységeket is lehet ingyenesen kapni a kiválasztott kriptovalutából. Az ilyen coinok vagy tokenek privát pénztárcákban tárolandóak a közvetítő számláján, például a Cryptoeddu felületen. Az ügyfél hozzáfér a megszerzett valutához, amit egy speciális, kóddal ellátott kártya biztosít, amely tartalmazza a bejelentkezési logint és a jelszót a fent említett fiókhoz. A kriptovalutával ellátott csomagok tehát remek lehetőségek a kezdők számára, mert oktatási anyagokat és biztonságos formát kínálnak a kriptovaluták tárolására.

Cryptoeddu – Neked való felület

A Cryptoeddu egy olyan felület, amely lehetővé teszi a megvásárolt, kriptovalutával ellátott csomag részét képező kriptovaluta átvételét, valamint új csomag megvásárlását vagy a meglévő kibővítését.

A CryptoEddu weboldalán kétféleképpen vehető át az ingyenes kriptovaluta. Az első az oktatási csomag megvásárlása a weboldalon (jelenleg a felület a „Ripple Plus Csomagot” kínálja). A második módszer olyan csomag részeként kapott kriptovaluta átvétele, amely nem a Cryptoeddun lett megvásárolva, hanem közvetlenül a gyártótól. Ugyanakkor, mielőtt a felhasználó teljesítheti ezeket a szolgáltatásokat, ellenőriznie kell, hogy a csomagot kibocsátó vállalkozás együttműködik-e a CryptoEdduval. Amennyiben igen, bevált márkával van dolga.

A Cryptoeddu tehát egy tökéletesen biztonságos felület a kezdő befektetők számára, akik szeretnék átvenni a csomag részeként kapott ingyenes kriptovalutát. Az összegyűjtött tokenek bármikor kifizethetőek az oktatási anyagokhoz csatolt kód segítségével, ami hatékonnyá és egyszerűvé teszi a Cryptoeddu használatát.

A csalók világában – Cryptoeddu és a vádak

A befektetési piac nagyon bonyolult piac, mert igazán hatalmas pénz áll mögötte, ezért az erős konkurencia eltüntetésének módjai agresszívek tudnak lenni. Sok márka a jól működő internetes portálokkal rendelkezik, amelyek nemcsak a befektetési közvetítés egyszerű szolgáltatásait kínálják, hanem egyre gyakrabban befektetési oktatást is. Az ilyen márkáknak fontos a Cryptoeddu típusú portálok kudarca, mivel ezek biztonságos helyet kínálnak a kriptovaluták tárolásához, messze a brókerek vagy tőzsdei ügynökök számláitól, valamint egyszerű, de hatékony befektetési oktatást is kínálnak.

Hogyan próbálja a tisztességtelen konkurencia lekicsinyelni a Cryptoeddu-t?

Első módszer – viszonthivatkozások

Nem nehéz észrevenni, hogy rövid idő alatt sok iker cikk jött létre, amelyek a „cryptoeddu csalók” és a „cryptoeddu felület” kifejezések alatt vannak pozícionálva. Az érdeklődés ezen hirtelen növekedése aligha véletlennek tekinthető.

Néhány, elég gyanúsnak tűnő portál található az interneten. Agresszív módszereket alkalmaznak a verseny leküzdésére a pozicionálás felhasználásával, hogy egy tipikus rágalmazási kampányt generáljanak a Cryptoeddu ellen. Az ilyen weboldalak hamis cikkeket tesznek közzé annak érdekében, hogy eladják az ügyfélnek a terméküket, de azért is, hogy rontsák véleményüket a konkurencia adott termékéről. Ehhez elegendő egy „hiteles” viszonthivatkozást pozícionálni a versenytárs nevét tartalmazó kifejezések segítségével, mint pl. Cryptoeddu csalók, hogy egy adott márkáról/termékről információt kereső felhasználónak az első pozícióban negatív cikkekkel teli portált jelenítsenek meg. Ugyanakkor ugyanazokon az oldalakon találhatók a konkurencia portáljainak és termékeinek reklámjai, hogy bevonzzák a gyanútlan vásárlókat.

Második módszer – „titokzatos” ügyfél

A Cryproeddu által állítólagosan elkövetett csalásokról szóló cikkeknek egyetlen nagy előnyük van – gyorsan felkapják a különböző portálok. Bármilyen „botrányos” tartalom jól eladható, és a hirdetésekből finanszírozott szakoldalak imádják az ilyen történeteket, mert ilyenkor sok új megtekintés várható. Ez vonatkozik a negatív kommentek áradatára is – a semleges oldalak, amelyek nem törekednek szenzációkra és botrányokra, hajlandóak leszedni olyan termékről szóló cikket, amely nagyon negatív visszhangot kelt.

Ezért a konkurenciának elég, ha „elégedetlen vásárlónak” vagy „csalás áldozatának” adja ki magát, hogy színpadot nyerjen a saját történetének elmondására. A befektetési portálok ritkán ellenőrzik az ilyen típusú tartalmat hitelességét, leggyakrabban azért, mert ehhez szükséges az oknyomozói újságírás iránti elkötelezettség és sok erőfeszítés, másrészt pedig – egy negatív cikk közzététele szinte biztosan profitot hoz.

Fekete buzz marketing

Az interneten könnyedén rá lehet bukkanni nemcsak a valóságot kiszínező pozitív véleményekre, hanem a kitalált és negatív megjegyzésekre is.  Ez a szájról-szájra marketing, vagyis a szakemberek megbízása egy adott termékről szóló, „hiteles” vélemények generálásával. Vannak, akik úgy tudják ezt megcsinálni, hogy fizetett komment megkülönböztethetetlen legyen a valóditól. Ehhez azonban olyan mennyiségű munkára van szükség, amely általában aránytalan a kampányra szánt költségvetéshez képest, ezért az ilyen típusú vélemények nagy százaléka tömegesen, elég hiteltelen fiókokból kerül megírásra különböző fórumokon vagy platformokon.

A negatív buzz marketing annyival könnyebb a pozitív buzz marketingnél, hogy az emberek könnyebben elhiszik a negatív híreket. Ezért a pozitívakkal ellentétben a negatív megjegyzéseknek nem kell a megbízható felhasználók fiókjaiból származniuk – elegendő, ha sok van belőlük, például a felületről szóló cikkek alatt. A hatékony troll akár száz negatív kommentet is hagyhat egy nap alatt.

Fekete pozícionálás

A konkurenciának az is nagyon fontos, hogy a Cryptoeddu-hoz kapcsolódó kifejezésekre való rákereséskor az ő oldaluk jelenjen meg először. Ez azt jelenti, hogy nagyon agresszív módszereket alkalmaznak a verseny leküzdésére egy erősen indexelt oldal felhasználásával egy tipikus negatív kampány létrehozása érdekében, amely nem csak azokat a kísérleteket tartalmazza, amelyek arra késztetik az ügyfeleket, hogy a Cryptoeddu szolgáltatások helyett az ő szolgáltatásukat válasszák.

Ennek eléréséhez elegendő egy „hiteles” viszonthivatkozást pozícionálni a versenytárs nevét tartalmazó frázisokkal, hogy az adott márkáról/termékről információt kereső felhasználónak az első pozícióban egy negatív megjegyzésekkel teli portál jelenjen meg. Az ilyen eljárásnak állítólag az a feladata, hogy könnyen tönkretegye az adott termék értékesítését vagy az adott portál hírnevét. Az ilyen típusú weboldal általában hasonló vagy ugyanazt a terméket kínálja, mint a versenytárs (ebben az esetben – a kriptovalutákat).

Kedves Ügyfél – vigyázz a csalókra

Érdemes tudni ezt felismerni, ha olyan helyzetbe kerülnénk, amikor viszonthivatkozásokat használnak egy negatív kampány lebonyolítására, amelynek célja egy másik portál ledegradálása.

Ezen egyszerű, ám megtévesztő stratégia célja egy adott oldal indexelése a „konkurencia portál csalás” kifejezés alatt, a saját termékek párhuzamos reklámozásával. Ne tévesszen meg minket a cikkek látszólagosan érdemleges tartalma. Az ilyen kampány elválaszthatatlan eleme a negatív vélemények áradata is.

Vajon széles körű tevékenységgel van itt dolgunk, amelynek célja a Cryptoeddu csaló hírnevével való megbélyegzése? Semmit nem lehet bebizonyítani, de érdemes megjegyezni, hogy ilyen dolgok állandóan történnek a befektetési szolgáltatásokat kínáló közegekben. Úgy tűnik, hogy a Cryptoeddu egyszerűen csak a tisztességtelen konkurencia újabb áldozata.

Post Author: admin

4 Replies to “Vajon a Cryptoeddu csalók? A konkurencia tevékenysége”

  1. Your article is something that I truly like, and I blog very frequently. In point of fact, the piece has already piqued my attention. I am going to save your website to my bookmarks and continue to check it for brand spanking new information.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *