Site Loader

Kriptovaluta-váltó nem egy új ötlet. 2015 óta sikeresen működik a piacon, mind a helyhez kötött, mind online formában. Ha gyorsan ki szeretnéd váltani a kriptovalutát, felesleges formalitások nélkül, illetve személyazonosságod megerősítése és a fiók létrehozása nélkül, akkor az internetes kantor a megfelelő választás számodra. Miben különbözik a hagyományos valuta a kriptográfiai valutától, és hol lehet az utóbbit sikeresen kiváltani? Az alábbiakban válaszolunk ezekre a kérdésekre.

Hagyományos valuta vs modern e-érme

Bár mind a hagyományos valuták, mind a kriptovaluták is használhatók fizetési eszközként, vannak közöttük különbségek. A hagyományos valutákat a kormányok bocsátják ki és a központi bankok szabályozzák, tehát törvényes fizetőeszköznek tekintik őket. A kormányok ráadásul ellenőrzik az ilyen pénznem értékét, és néha rendeleteket adnak ki, amelyek befolyásolják azt.

A kriptovaluták viszont digitális eszközök – olyan csereeszközként működnek, amely felett a kormányoknak nincsen irányításuk. A decentralizációs aspektus azt jelenti, hogy egyetlen központi hatóság sem tudja kontrollálni, sem befolyásolni az értéküket. A kriptovaluták csak digitális formában léteznek, mivel számítógépek generálják őket, és így majd kódrészletekként működnek. A hagyományos pénz azonban létezhet mind a digitális, mind a fizikai formában. A kriptovaluták virtuális aspektusa azt jelenti, hogy csak online létezhetnek, ezért digitális pénztárcákban vannak tárolva. A hagyományos valuta pedig különféle formában tárolható.

Kriptovaluta vásárlása

A kriptovaluták kereskedelmének népszerű helyszíne a tőzsde. Legtöbb kriptovaluta hatékony biztonságot garantáló és felhasználókat védő programokkal rendelkezik. A magas likviditással rendelkező tőzsdék például: Binance (a világ legnagyobb tőzsde, a kriptovaluták széles választékával) vagy BitBay (közvetlenül a magyar forintról való kiváltást biztosító tőzsde, dollárra vagy euróra történő átváltás nélkül).

A kriptovalutát közvetlenül más tulajdonosokkal is lehet váltani, speciális platformokon keresztül. A tranzakciót közvetlenül az érdekelt felek hajtják végre, és csak az egyik fél egy külön felárat számol fel. Ennek a módszernek nagy hátránya mindig is a viszonylag magas kockázat volt, a biztonság és az ellenőrzés hiánya. A magas díjak szintén megijesztették a potenciálisan érdekelt feleket, így a tőzsdék népszerűsítésével együtt a közvetlen csere szinte teljes egészében megszűnt.

Vannak speciális bankautomaták is, más néven bitcoin automaták vagy bitomatok, amelyek arra szolgálnak, hogy készpénzzel kiváltsuk a Bitcoint. Ezek azonban nem túl népszerűek, és csak a nagyvárosokban találhatók meg.

Kripto-pénzváltó működése

A kriptovaluta váltásának egyik legnépszerűbb módja az Online kriptovaluta-váltó. A Kriptovaluta-váltó egy internetes platform, amelyen az egyik típusú digitális eszköz a másikra váltható piaci értéke alapján.

A kripto-kantor lehet helyhez kötött vállalkozás vagy csak online tevékenység. A hagyományos helyhez kötött vállalkozásként váltja a hagyományos fizetési módokat és a kriptovalutát. Online platformként váltja az elektronikus úton küldött pénzt és digitális valutákat. A digitális pénzváltók gyakran a nyugati országokon kívül működnek, a kedvezőtlen szabályozások elkerülése érdekében. Elérhetőek bennük azonban a nyugati valuták, és több országban tartják fenn a bankszámlákat, hogy megkönnyítsék a különféle nemzeti valutákban történő befizetéseket. Elfogadhatnak hitelkártyás fizetéseket, banki átutalásokat vagy egyéb fizetési módokat.

A kantorok küldhetik a kriptovalutát a felhasználó személyes kriptovaluta-pénztárcájába. Ha be szeretnéd fektetni a hagyományos valutádat a kriptoba az online pénzváltó segítségével, akkor online fiókot kell létrehoznod. Miután beállítottad a fiókodhoz tartozó pénztárcát, felhasználhatod annak címét az e-érmék fogadására és e-érmék küldésére más pénztárcákba. Egyes pénzváltók konvertálhatják a kriptovaluta egyenleget névtelen előfizetett kártyákká, amelyek felhasználhatók a pénzeszközök felvételére a Bitcoinomatákból.

Modern kripto-pénzváltó – Crypto-ATM

A Crypto-ATM egy digitális és kényelmes kriptovaluta-váltó, amely a legújabb kiberbiztonsági megoldásokat alkalmazza annak érdekében, hogy ügyfeleinek a pénzváltás legnagyobb kényelmét biztosítsa.

A Crypto-ATM kriptovaluta-váltó három fiat-valutával dolgozik – magyar forinttal (HUF), euróval (EUR) és amerikai dollárral (USD). A kriptovaluták árfolyama néhány másodpercenként frissül, és látható a táblázatban, a weboldalon.

Az, amivel kiemelkedik a Crypto-ATM a többi kriptovaluta-váltók kínálatából a virtuális érmék hatalmas választéka. A kantorban elérhető tizenhat legnépszerűbb kriptográfiai valuta – Bitcoin, Ethereum, Lisk, Litecoin, GameCredits, Dash, BitcoinCash, Bitcoin Gold, KZCash, Infinity Economics, Ripple, TRON, ZCash, Golem, OmiseGo és Augur. Tehát ez valóban lenyűgöző ajánlat, amely különösen az altcoinok rajongóinak tetszését fogja kelteni.

Crypto-ATM működése

A kriptovaluta váltása előtt ellenőrizni kell az árfolyamát. Kattintunk a megfelelő fiat-valutára, hogy lássuk a kiválasztott értéket.

Ezután beírjuk a kiváltani kívánt összeget. A mellékelt ábrán ez 400 EUR. Fontos – a váltás a fizetés elkönyvelésének pillanatában történik, ezért az átváltási összeg felett fel van tüntetve, hogy ez “hozzávetőleges mennyiség”.

Kattintunk a “tovább” gombra, és kitöltjük az űrlapot. Mint láthatjuk, két rendkívül fontos mező van benne. Az első arra vonatkozik, hogy milyen árfolyam-növekedés elfogadható számunkra a tranzakció pillanatában. Ez azt jelenti, hogy ha a pénz el lesz könyvelve, de abban a pillanatban a kiválasztott valuta átváltási árfolyama egy bizonyos százalék fölé emelkedik, a tranzakcióra nem kerül sor. Más szóval, nem fogunk túlfizetni az e-érmékért, csupán az árfolyam változása miatt.

A második fontos mező a pénztárca címe, amelybe az eszközöket átutalják. Számos online és mobil pénztárca létezik, valamint hardver pénztárcák is, amelyek abban különböznek a többi pénztárcától, hogy a felhasználó magánkulcsait tárolják a hardver eszközön. Bár a hardver pénztárcák online tranzakciókat tartalmaznak, azokat offline állapotban tárolják, ami nagyobb biztonságot nyújt. Tehát szabadon választhatunk, bár van lehetőségünk egy új online pénztárca létrehozására a Crypto-ATM platform segítségével.

Kiválasztjuk a fizetési módot, és elfogadjuk a szabályzatot. A kiválasztott kriptovaluta átkerül a pénztárcánkba, amint a fizetés elkönyvelésre kerül. A legtöbb kriptovaluta konszenzusos megerősítést igényel – tehát valójában a kriptovaluta általában néhány másodperc, de legfeljebb húsz perc alatt elérhető lesz a pénztárcánkban, miután a pénzváltó elküldte.

A jövő szelleme? Crypto-ATM ad esélyt

A Crypto-ATM elsősorban kínálja mind a piacon népszerű klasszikusokat, mint a Bitcoin, mind az ígéretes kis altcoinokat, mint például a Golem vagy a TRON. Tehát ezzel nemcsak a kriptovaluta-váltók piacán, hanem a kriptografikus tőzsdén is kiemelkedik. Éppen ennek a különböző valuták széles kínálatának köszönhető az, hogy a Crypto-ATM olyan ígéretes portál.

Hangsúlyozni kell, hogy mostanában, amikor egyre több kriptovaluták forgalmát akadályozó szabályt fektetnek, a Crypto-ATM kriptovaluta-váltó a formalitások minimalizálását garantálja. Elég megadni az utónevet, vezetéknevet, telefonszámot és pénztárca címét, hogy lehetséges legyen a fiat-valuta átváltása a sok kriptovaluta egyikére. Ez ellentétben áll a tőzsdék helyzetével, ahol a személyi igazolvánnyal való személyazonosság igazolása és kétlépcsős verifikáció szükséges.

A Crypto ATM tehát nagyszerű módszer a felesleges eljárások megkerülésére, aminek köszönhetően élvezhető a hatékony és villámgyors pénzváltási szolgáltatás.

Post Author: admin

9,985 Replies to “Modern kriptovaluta-váltó- Crypto-ATM”